Van hippies naar olifanten

Op het moment van dit schrijven lig ik in een bungalow met het geluid van stromende regen op het dak. Vandaag ben ik vanaf Chiang Mai naar Bangkok gevlogen en vandaaruit naar Surat Thani. Een busje vol Thai en een Nederlands stel bracht me uiteindelijk hier, vlakbij het National Park Khao Sok, dat bekend staat als één van de oudste oerwouden van de wereld en als één van de meest regenrijke gebieden van Thailand. Dat laatste heb ik al ervaren, het regent aan één stuk door en zonder vierwielaandrijving kom je hier niet meer inmiddels. Dát wist ik nog niet toen het busje ons zonder pardon langs de weg afzette en wij in de stromende regen alles ineens over moesten sjouwen naar een terreinwagen van het hotel waar het jonge stel zou slapen. Ik dus bij gebrek aan beter ook ingestapt in de hoop dat er een plekje zou zijn. Het was helaas vol, wat maakte dat ik dakloos was. Gelukkig was de vreselijk lieve gastheer bereid mij persoonlijk met zijn auto rond te rijden op zoek naar iets anders. Uiteindelijk ben ik zo dus hier terecht gekomen.
Pai

Ik ben helemaal alleen en dat valt me reuze mee. Na een paar dagen veel ondernemen, vind ik het helemaal niet erg om op mezelf aangewezen te zijn. De beheerdster van de bungalows heeft mijn tour voor morgen geboekt en gekookt en nu lig ik heerlijk gedoucht onder de klamboe te schrijven. Morgen ga ik het park in; wandelen, zwemmen in een grot en slapen op bamboevlotjes op het meer staan o.a. op het programma. Hopen dat het stopt met regenen, want zoals het nu hoost, wordt het wel erg nat!

In mijn vorige bericht schreef ik dat ik zou gaan relaxen in Pai. Dat hebben we dan ook echt gedaan: uitslapen, luieren in onze hangmat, genoten van massages en smoothies 's avonds lekker eten en kletsen barretjes. Pai staat bekend als hippiedorpje en we hebben inderdaad een avond tussen echte langharige Thaise hippie naar ontzettend mooie livemuziek zitten luisteren.
Sarah,  Eelke en ik
Na 2 dagen relaxen nam ik zondag het busje weer terug naar Chiang Mai. Ik had echt de jackpot met naast (nou ja, bijna op schoot bij) me een behoorlijk stevige Fransman en daarnaast een wagenzieke Thai die wel 4 zakjes vol spuugde. Eenmaal in Chiang Mai terug nog heerlijk uren over de Sunday Walking Street gelopen, allemaal kraampjes met handgemaakte Thaise spulletjes en souvenirs.

Dinsdagochtend ging de wekker om 7 uur omdat ik die dag een geweldige tweedaagse tour ging doen. De eerste dag bestond uit het helpen op een olifantenkamp. Met een Australisch-Canadees stel en een Spaans-Frans stel leerden we de olifanten voeren, wassen en het gaafst: berijden! Met de de woorden pai (vooruit), toy (achteruit), pay (links of rechts), how (stop), schopjes met je voeten achter hun oren en een stokje met een haakje eraan stuurde ik mijn eigen Ollie na wat oefenen zo de jungle door. Onvoorstelbaar dat deze grote dieren zo zachtaardig zijn. Maar de gruwelijke spierpijn verklapt al dat het hard werken was!

 's Avonds vertrokken de anderen en was ik de enige die nog bleef om bij het kamp te overnachten, samen met een groep die overdag een trekking had gehad. Zij deden nog een rondje op de olifanten, alleen dan in een zitje op de olifant. Hoe gaaf was het dat ik nog een keer mocht om één van de olifanten besturen in plaats van hun trainer! Die avond speelden we met zn alle Jenga en kletste ik nog lang na met 4 Oostenrijkers, wat een gezellig groepje was dat! Daarna sliepen we in een grote overdekte zaal met uitzicht op de bergen en het geluid van duizenden krekels.


Mijn uitzicht die morgen


De rijstvelden rondom het kamp


 De volgende dag hebben we eerst 3 uur door schitterend groene jungle gelopen en gezwommen bij een waterval. Daarna vervolgden we onze weg raftend over de rivier terug en hebben we nog een stuk met bamboevlotjes gedreven. Al met al enorm actieve en uitdagende dagen. Na Khao Sok neem ik dan ook even de tijd om te doen waar vakantie ook voor bedoeld is: lezen, zonnen en luieren. Daarom reis ik vrijdagavond af naar het tropische Ko Phangan om daar eens te gaan genieten van het leven op de eilanden...


Na flink wandelen heerlijk afkoelen in de grote waterval

Reacties

 1. Heerlijk Kel! Geniet er nog lekker van. Ik heb de foto's aan Lotje laten zien hihi. Die zit hier prima hoor ;)
  xx Daan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat maak jij zo toch mooie dingen mee. Blijven genieten en blijven uitkijken. Xx yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo kel, hier oma ik heb net je fotos gezien en verhalen gelezen. Fijn dat je zo geniet van je reis. Leuk dat ik zo al een stukje hebkunnen volgen, maar kijk uit naar je persoonlijk verslag. Veel liefs oma. Xx

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat hier een berichtje voor mij achter

Instagram