Ik ga op reis en ik laat achter...

Wat een gekke, spannende gedachte dat ik over 2 weken mijn eerste nacht in Bangkok doorbreng na een lange vliegreis. Met nog maar 2 weekenden thuis en nog ontzettend veel te doen, ben ik vandaag maar alvast met de voorbereidingen begonnen: een eerste poging tot inpakken. 
Mijn bescheiden bagage voor een maand

Wie Kelly een beetje kent, weet dat ze voor een weekendje weg minstens 3 paar schoenen en 2 setjes kleding per dag meeneemt. Tel daar de matchende handtas(sen), sieraden en jassen voor alle weersomstandigheden bij op en je hebt een koffer (of auto) vol. Je ziet, 2 weken van tevoren proef-inpakken is zo'n gek idee nog niet...

Om mezelf een hernia te besparen én vooral veel ruimte over te houden voor souvenirs, heb ik mezelf de limiet gesteld van maximaal 12 kilo bagage in m'n grote backpack. En dan komt het moment dat je beslissingen moet gaan nemen...wat neem ik mee en wat laat ik vooral thuis?

Gelukkig gingen duizenden backpackers mij al voor en lees je op internet vooral dat je voor max. 7 dagen kleding mee moet nemen, alles is daar immers te wassen of voor een prikkie te koop. Het vooruitzicht om daar eventueel de garderobe uit te kunnen breiden, stemde mij al vrolijk dus vol goede moed dook ik in mijn kledingkast. Ook mijn toiletartikelen pakte ik al in om te kijken hoeveel er uiteindelijk mee zou moeten.


De tip om alles op te rollen, en zo ook redelijk kreukvrij te houden, bleek briljant. Met gemak paste mijn kleding, schoenen, lakenzak, handdoeken en toilettasjes in mijn hoofdrugzak. Mijn camera's, tablet, E-reader en Lonely Planet kregen een plekje in mijn dagrugzak.


Toen kwam het moment suprème: het wegen van mijn grote rugzak. Met angst en beven zette ik 'm op de weegschaal en...
Glansrijk geslaagd dacht ik zo, met maar 7,1 kilo! Nu ik bijna 5 kilo onder mijn geplande gewicht zit, sluit ik niet uit dat er per ongeluk nog een shirtje in mijn tas verdwijnt natuurlijk ;-)

Reacties

 1. Nou Kel, dit vind ik echt een hele prestatie hoor. Ik weet zelf hoe moeilijk het is om keuzes te maken tussen wat wel en wat niet mee te nemen. Zeker glansrijk geslaagd.
  Heb je hem ook al op je rug gehad. Valt ook niet mee in het begin.
  Succes met de verdere voorbereidingen.
  Liefs,
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Laat hier een berichtje voor mij achter

Instagram